03 februarie 2007

oare culorile ne definesc?

se cerne iarna pe la noi..si eu visez si pictez flori si panze in culorile curcubeului.

Am folosit culori Idea Stoffa cumparate de Dora si un set de culori pentru copii (achizitie facuta din Cluj vara trecuta).

Dora, ti-am urmat sfaturile si, pana la urma, a fost bine. Le-am pictat seara si le-am lasat sa se usuce 24 de ore. Apoi le-am calcat cu fierul fara aburi. Au rezultat panze din care nu mai iese culoarea, dar putin cam rigide. Poate si pentru ca am folosit sifon alb care vine si el cu grosimea lui respectabila la "party".
Aici am presarat sare si s-a obtinut efectul "salted paint". Pe panze vopsite (nu pictate) ar iesi mult mai spectaculos. Trebuie incercat.


Este un proces care-mi place la nebunie si voi continua sa mai experimentez.

Si ca sa pot imparti aceasta bucurie, noaptea trecuta am facut 5 carticele postale care, in curand, isi vor lua zborul spre alte destinatii. Eu voi ramane cu o amintire foarte frumoasa si cu distractia.





10 comentarii:

Anonim spunea...

Daniela, trebuie neaparat sa aflu cum ai facut minunatiile acestea! Unde sa ma duc mai intai: la Arad sau la Suceava? Sunt super, super! Elena

Anonim spunea...

Daniela, nu-mi place sa ma repet, ca prea sun a profesoara:), dar tie iti lipseste doar timpul, pentru ca talentul exista din belsug! Ai pictat minunat, iti prieste iarna:) Imi place cum ai "inserat" culoare in cartile tale postale, mai ai un pic si faci mole cu motive florale! Materiale ai, si dupa cate inteleg, de-abia te-a prins "microbul". Iti doresc sa te bucuri mai departe de "vise" la fel de frumoase.

Petit Patch spunea...

Daniela, ai cu ce te lansa la facut un quilt contemporan colorat!
E minunat tot ce ai vopsit, si carticelele sânt frumoase si ele (la mine se vad doar 3, blogger nu le-a încarcat pe toate?),
Smaranda

SMA spunea...

Minunate panzele tale si foarte frumos imbinate! Ai armonia culorilor in ochi:). Felicitari si spor la creatie. Intr-o zi te voi ruga sa ma consiliezi si pe mine in arta picturii panzelor.Cu atatea culori minunate trebuie sa vina primavara cat mai repede.
Sma (Smaranda Popescu)

Anonim spunea...

Ce nebunie de culori ! si ce "parfumate" sunt florile tale...mi-a mirosit tot a orhidee,a frezii si-a iarba cruda...mi-e dor-dor de primavara. Superbe cartile tale! sunt adevarate minuni colorate iesite de sub mina unui ARTIST.Felicitari!
Teodora.

Anonim spunea...

Exceptional de frumos. Culorile IDEA STOFFA sunt foarte clare si pregnante, si cartile postale pictate sunt vesele si exuberante ca primavara insasi. Ai reusit perfect!

Teodo spunea...

non capisco la tua lingua ma mi piace il tuo blog. ciao ciao dall'Italia.

marisa spunea...

Sono un'amica di Teodo e la penso come lei. Il tuo blog e' bellissimo e coloratissimo.Womderful your blog.

Deni spunea...

Beautiful! I love the fabric postcards!

Denise in Sisters, Oregon USA
www.joyisquilting.blogspot.com

Dora spunea...

exceptional de reusite panzele pictate si cardurile!
imi plac mult de tot; o sa incerc si eu cu sarea :)

 

Powered by Blogger