31 iulie 2008

in muntii Rodnei

Un sfarsit de saptamana in care am evadat putin in natura si, ne-am incercat puterile pe carari de munte, pana la Lacul Lala - unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania.

Am plecat din Gura Lalei cu mic cu mare (noi mici, ruxacii mari) si am urcat intai pe firul apei, apoi ca niste pitici printre ierburi si prin jnepenisul de pe creasta.



Dupa 3 ore am reusit sa ajungem pe platou (destul de epuizati), dar am fost rasplatiti din plin... Totul era la superlativ! Si bujorul de munte (rododendronul) inca mai era inflorit!





Am campat langa lac si, pentru ca vremea tinea cu noi, am facut si un urcus pana pe Vf. Ineu, la 2.279 m altitudine.










Cam asta a fost mica aventura... Pentru acasa am strans un buchet de cimbrisor cu aroma salbatica, numai bun pentru un ceai fierbinte in miez de iarna.



5 comentarii:

Petit Patch spunea...

Ce peisaje de vis! Mi se taie respiratia, asa e de frumos, de calm si de colorat!
Ai noroc ca esti asa de apropape de locuri unice!
Smaranda

BMonica spunea...

Ai facut niste fotografii superbe: ce peisaje incredibile si ce de culori !
Si va admir foarte mult pentru ca in zilele noastre cu autoturisme cu aer conditionat, cu hoteluri cu multe stele, cu restaurante si cluburi pentru "destindere", voi stiti sa faceti excursii ADEVARATE.

...tiktakro... spunea...

superbe pozele...atit de clare incit iti vine sa intinzi mina dupa flori sau sa inspiri adinc aerul racoros...cita liniste...

Elena spunea...

Nici nu se compara cu marea, poti sa zici ce vrei! Muntele ma surprinde intotdeauna, peisajele sunt mult mai frumoase si variate. As fi vrut sa pot sa-mi iau si eu rucsacul in spate si sa merg alaturi de voi. Elena

Manuela spunea...

Wonderful pictures.
Manuela from Germany

 

Powered by Blogger