29 octombrie 2008

Texpoart

Galeriile de arta "Nicolae Tonita" din Iasi gazduiesc in perioada 25oct-25nov "Trienala Internationala de Arta Textila", editia I - Texpoart. Sunt expuse lucrari in toate tehnicile (tesut, colaj, broderie, patchwork, quilt). Artistii expozanti provin din zone geografice diferite - Italia, Franta, Olanda, Danemarca, Elvetia, Ungaria, Romania, Turcia, China, Japonia.




Multumim Mirunei Hasegan, organizator al acestui eveniment pentru fotografii si nu numai:
"Gânduri pentru toate cele care migălesc în artele şi meşteşugurile textile: răbdarea voastră va fi întotdeauna răsplătită! Împreună cu aţa şi lâna se împletesc energii solare, vegetale dar şi energia voastră personală, gândurile şi sentimentele – lucraţi cu dragoste, şi veţi avea parte de dragoste".

Felicitari peticelelor care au participat! Voi reveni cu detalii.



Am fost doua zile la Iasi si am reusit sa ma intalnesc cu Miruna, dar totul a fost in mare graba. Am vizitat impreuna expozitiile, dar impresiile sunt greu de exprimat. E ca si cum cineva te-ar ruga sa-i povestesti viata ta in cateva minute. Si atunci faci repede un rezumat care, lipsit de imagini, sunete, sentimente este mai mult decat sec.

Lucrarile prezentate acolo erau foarte diverse. Tapiserii, patchwork, dar si mixart (lucrari din materiale reciclabile, hartie pictata, ceramica in amestec cu materiale textile). Foarte interesante. Din pacate aparatul foto m-a tradat cand era mai mare nevoie de el.
Concluzia este ca trebuie vazute "live". Stiti cum e, realitatea este una singura, dar perceptiile noastre sunt foarte diferite.Imaginile de mai sus incearca sa va arate putin realitatea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte tare! E excelent ca stii sa montezi filme (ti-ai descoperit un nou hobby) dar as vrea sa scrii si cateva impresii despre fiecare lucrare vazuta si fotografiata. Multumesc mult si te imbratisez.

Anonim spunea...

cititi blog-ul intreg, destul de bine

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
 

Powered by Blogger